Naar home Praktijk voor integratieve
kinder- en jeugdtherapie
Margot Franken

Integratieve kindertherapie 4-11 jarigen

Integratieve kinder- en Jeugdtherapie is een kortdurende, intensieve vorm van psychotherapie voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar.
Er worden verschillende behandelmethoden door elkaar heen gebruikt, de therapie is vraag gestuurd, dat wil zeggen dat de therapeut direct aan kan sluiten bij wat uw kind nodig heeft.
Het kind of de jongere zal steeds centraal staan en niet de behandelmethode of de visie van de therapeut.

Informatie voor kinderen:

Het kan zijn dat je last hebt van iets waar je zelf even nog geen oplossing voor kan bedenken. Dan kun je, als je ouders dat ook goed vinden natuurlijk, bij mij in therapie komen. Je kunt dan iedere week bij mij 45 minuten komen spelen, praten, knutselen, verhalen vertellen, toneelspelen, spelletjes doen, heerlijk niks doen en nog veel meer.
Ik ga proberen je probleem zo goed mogelijk te begrijpen, ik stel je soms vragen en we praten wat.
Als jij weet wat er aan de hand is dan ga ik bedenken hoe je er iets aan zou kunnen doen en daarbij help ik je natuurlijk.

Heel veel kinderen die bij mij komen hebben last van:

  • nare gevoelens: verdriet, boosheid, schaamte, heimwee of eenzaamheid of een ander gevoel waar je nog geen naam aan kan geven.
  • vervelende gedachten: dat ze iets niet goed kunnen of nooit zullen leren of dat ze niet blij mogen zijn.
  • onhandig gedrag: ze weten het verschil tussen plagen en pesten niet of ze weten niet hoe ze vrienden kunnen maken en houden of ze durven niets te vertellen of te vragen.
  • verslavingsgedrag: ze duimen of bijten nagels en ze willen hier heel graag mee stoppen maar ze merken dat dit niet lukt, wat ze ook proberen…….
  • angst voor de dokter, voor de tandarts of om alleen naar school te lopen of alleen de klas in te gaan.
  • allerlei andere nare dingen: niet durven te gaan slapen, bang zijn voor spoken en inbrekers, bang zijn voor nachtmerries, bedplassen of nog veel meer andere dingen…

Heel veel kinderen denken dat ze helemaal alleen hun probleem moeten oplossen, maar soms heb je hulp nodig en dan kun je bij mij komen .
Dan kan ik je helpen zodat je je weer gelukkiger, fijner en blijer kan gaan voelen.

Tot ziens!

Margot