Naar home Praktijk voor integratieve
kinder- en jeugdtherapie
Margot Franken

Therapieverloop

  1. Ouders of een andere verwijzer melden het kind aan bij mij in de praktijk.
  2. Na een korte telefonische kennismaking of mailcontact kunnen ouders hun kind inschrijven. Dit houdt in dat de ouders de intakelijst invullen en de behandelcontract ondertekenen.
    Na ontvangst van de ingevulde papieren maak ik een afspraak voor een intakegesprek (kinderen boven de 14 hebben de mogelijkheid om er samen met de ouders voor te kiezen bij het intakegesprek aanwezig te zijn of niet).
  3. Vervolgens komt het kind of de jongeren 5 tot ongeveer 15 keer bij mij voor een sessie van een uur (de sessie bestaat uit 45 minuten contact met het kind of de jongere en 15 minuten die besteed worden aan rapportage en/of andere werkzaamheden in het belang van het kind).
  4. Na elke 5de kindsessie volgt er een oudergesprek.
  5. In het belang van het kind behoren, in overleg met de ouders, gesprekken met de school, een klassen-observatie of het schrijven van een verslag tot de mogelijkheden.

Zakelijke informatie:

Een sessie duurt een uur en kost vanaf 1-9-2022, 95 euro. 45 minuten worden besteed aan kindercontact. De resterende 15 minuten zijn voor rapportage en/of andere werkzaamheden in het belang van het kind. Het tarief geldt ook voor intake– en evaluatiegesprekken, alsmede voor gesprekken op school en/of met derden.

Een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoedt (een deel) van de therapie. (zie www.vit-therapeuten.nl) Wanneer u de Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie vergoedt wil krijgen, kunt u het beste uw eigen verzekeringsmaatschappij vragen naar de mogelijkheden.

Vereniging van integraal therapeuten