Naar home Praktijk voor integratieve
kinder- en jeugdtherapie
Margot Franken

Wie is Margot Franken?

Ik ben gehuwd en moeder van vier kinderen.
Sinds 1985 ben ik werkzaam in de hulpverlening aan kinderen, jeugdigen en hun ouders/verzorgers. In de residentiële hulpverlening te Maastricht was ik werkzaam met tieners die door justitie in een instelling geplaatst werden. Bij Medisch Kleuterdagverblijven in Heerlen, Den Haag en Aerdenhout heb ik me beziggehouden met de dagbehandeling voor kinderen tussen de 1.5 en 7 jaar. Hier was ik betrokken bij het realiseren van een behandelgroep voor jonge kinderen met autisme.

Als pedagogisch medewerkster was ik 4 jaar verbonden aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch. Naast het kinderen, jongeren en hun ouders voorbereiden op onderzoeken en operaties heb ik me hier ook bezig gehouden met het opleiden van personeel in het ziekenhuis. Dit op het gebied van afleidings- en ontspanningstechnieken en het kindvriendelijker maken van de verschillen de afdelingen in de breedste zin van het woord. Ook hier vond ik het erg belangrijk dat het kind steeds centraal stond.

Vervolgens volgde ik de opleiding tot Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Sinds 2006 werk ik als kinder en jeugdtherapeut in mijn eigen praktijk in Vught en volg ik zeer regelmatig bij-en nascholingen over allerlei actuele thema’s. De kinderen, jongeren en ouders in mijn praktijk hebben natuurlijk recht op de meest actuele informatie en behandelingen.